Илиан Илиев, който направи фурор с отбора на Берое Стара Загора, призна пред Гонг, че вече не е наставник на клуба. Специалистът помоли феновете на клуба да подкрепят следващия треньор и футболистите.

„Мога да кажа на феновете, че ние сме им благодарни. Другото, което искам да им кажа е, че в този момент искам да подкрепят отбора и новия треньор, защото те ще имат нужда от това. Отборът не е на Дамян Георгиев, на запалянковците”, отсече специалистът, който заедно с футболистите спечели Купата на България.

„Между мен и Берое Стара Загора нещата не могат да приключат, защото минаха две години и половина и аз съм свързан с този отбор по някакъв начин. Отношенията ни няма да приключат, но приключиха между мен и Дамян Георгиев”, допълни бившият полузащитник.

„Не съм треньор на отбора. Срещнах се с изпълнителния директор, тъй като този човек не пожела да говори с мен. Аз нямам желание да работя с него и да се срещаме. Реших да се разделим, защото утре започва подготовката на отбора. Ако бях останал и тези неща продължават да се случват в отбора, футболистите нямаше да имат спокойствие. Нека човекът, който дойде да си започне на чисто”, продължи Илиан Илиев в интервюто си за Гонг.

„Разделихме се без проблеми. Аз също исках да стане така и всеки да си продължи по пътя”, отбеляза специалистът.

„Този човек не ме накара да остана в отбора. Накараха ме феновете и Митко Динев. Промяната от последната ми пресконференция няма, освен че излязоха още няколко футболисти и неяснотите продължават. Дайте да не го коментираме повече този човек Дамян Георгиев. Има далеч по приятни неща…”, допълни Илиев.

„Естествено е, че ми е мъчно, че си заминавам. Така е, когато си постигнал нещо. При това говорим за клуб, който не е сред грандовете. Аз и хората ми от екипа искахме да продължим и да играем в Лига Европа, но се показа ясното нежелание на това ръководство да работи с мен, не знам каква е причината. Може би, защото съм човек, който държи на футболистите и на думата си, а и не мълча, казвам каквото мисля. Хубавото е, че си тръгваш, когато си на върха. Преди две години и половина в съблекалнята имаше шестима юноши. После взехме купата, десет кръга преди края се бяхме спасили и най-важното е, че върнахме публиката на стадиона. Нашият отбор имаше най-голяма много публика през последния сезон”, завърши Илиан Илиев, който вече не е наставник на Берое Стара Загора.

Илиев допълни, че няма да бърза в търсенето на ново предизвикателство. Той сподели, че ще се отдаде на почивка в компанията на своето семейство, което му е липсвало в последните месеци.