Лицензионната комисия към Българския футболен съюз приключи работата си по лицензирането на актуалните и новопостъпилите членове в "А" ПФГ за сезон 2010-2011. Всички клубове получават лиценз за участие в първенството, съобщава официалният сайт на БФС.

Ситуацията в Б група изглежда повече от трагична 2 месеца преди старта на първенството. Гонг разбра, че 14 клуба от Б група са реално заплашени да не получат професионален лиценз на новото първенство. В петък ви информирахме, че 6 от тях със сигурност няма да получат лиценз.

Проблеми има досегашния член на А група Локомотив Мездра, докато другия изпаднал тим от елита Спортис Своге ще играе необезпокоявано в Б група.„

Един от традиционните участници в професионалния футбол на България Спартак Варна също е сериозно застрашен от изхвърляне. Рилски спортист пък има огромни задължения към БФС и ПФЛ с изплащането на глоби и съдийски такси. Това бе заявено и от президента на ПФЛ Валентин Михов. Според източници на Гонг това е една от причините Рилецо да се сбогува с професионалния футбол.