Бяхме свикнали последните кръгове от футболния шампионат в България да преминават под знака на предвидими и странни резултати, винаги в полза на отбора, нуждаещ се повече от трите точки. С радост отбелязвам, че в настоящето първенство, поне засега, това не е така.

Вижте мачовете вчера.Литекс щеше да е шампион и без трите точки в Пловдив, но не полегна на борещия се за оцеляване Локомотив. ЦСКА игра за себе си и за класиране в Европа, но не си и помисли да бутне аванта на столичните железничари,за за прецака вечния съперник.Черно море на практика е приключил сезона, но се бореше със зъби и нокти срещу отчаяно нуждаещия се от победата Левски.

По същото време в родината на феърплея Англия , Ливърпул кротко подари мача на Челси, при това на митичния “Анфийлд”.Само и само големият съперник Манчестър Юнайтед да не го задмине по титли. В Италия Лацио също не се напъна срещу Интер, иначе щеше да подари титлата на Рома.

Така че, след толкова критики по родния футбол, дойде време и да го похвалим. Остава и той да затвърди репутацията си в последните два кръга.