Отборите на Черноморец и Славия се сбогуваха с шансовете си за участие в Лига Европа през следващия сезон, след като завършиха наравно 2:2 двубоя помежду си от 28-мия кръг на А група.

В класирането Славия остана на пето място с 47 точки, на 5 зад третия Локомоти София и на 4 зад четвъртия Левски, което означава, че само чудо може да донесе третото място на „белите”. Черноморец пък е шести с 45 точки и вече няма дори математически шансове за бронза.

Двубоя на стадион „Лазур” бе доста интересен, като 9-те хиляди зрители станаха свидетели на четири гола и два червени картона.

В 9-та минута резултатът бе открит в полза на „акулите”. Педриня центрира в наказателното поле на Славия, където Габриел Атц засече топката и с глава и я прати във вратата на Мболи за 1:0. В 24-та пък след хубав удар, Ектор Гонсалес удвои преднината за своя отбор.

В 36-та минута Зайц фаулира Тодор Колев в наказателното поле и съдията Радан Мирянов свири дузпа в полза на Славия, която бе реализирана от потърпевшия.

Славия стигна до равенството в самия край на първото полувреме. Галин Иванов центрира в наказателното поле на Черноморец, където Вълев засече топката с глава и я прати във вратата на Стоян Колев.

През второто полувреме нови голове не паднаха, но за сметка на това Славия завърши мача с 9 души, след като Борислав Георгиев и Борислав Дюлгеров напуснаха терена за втори жълт картон.