Сливен почти сигурно ще играе в А група и през следващия сезон. Това стана ясно, след като в битката за оцеляване сливналии стигнаха до равенството 1:1 като гости на Локомотив Мездра.

Двубоят започна с натиск на домакините от Мездра, които почти не позволяваха на своя съперник да играе с топката. Така съвсем заслужено в 21-та минута Локомотив стигна до гол. Страти Илиев центрира от фаул отдясно право на главата на Димитър Петков, който отбеляза за 1:0.

Сливен обаче успя да стигне до равенството в края на първата част. В 41-та минута след центриране отдясно на втора греда, Миранда свали с глава на Ямуков, който бе оставен непокрит без проблеми изравни.

През второто полувреме важността на мача допълнително нажежи атмосферата и се стигна до тежки сблъсъци между двата отбора. В отбора на Сливен дори се стигна до скандал между двама съотборници, след като Миндев удари Киков.

Най-спорният момент в срещата бе в 77-та минута, когато Киков игра като волейболист в наказателното поле, но Стефан Спасов остана безмълвен и не отсъди дузпа.

В 78-та минута Мездра отново имаше страхотен шанс за втори гол, като от пряк свободен удар Страти Илиев удари лявата греда.

В оставащите 10 минути домакините засилиха натиска пред вратата на Сливен, но нов гол така и не падна и Сливен стигна до скъпоценното равенство, което почти сигурно ще остави отбора в А група и през следващия сезон. В 84-та минута добра атака на Мездра стигна до Табаков, но той стреля в ръцете на Тодоров.

Отново Боян Табаков изпусна най-доброто положение в даденото от съдията добавено време, когато след добра контраатака излезе сам срещу Тодор Тодоров, но отново стреля в него.

Два кръга преди края, Сливен е 12-и с 29 точки, на 2 пред Локомотив Пловдив и на цели 5 пред Локо Мездра.