Лидерът в А група Литекс не допусна грешка и стигна до победа с минималното 1:0 срещу Сливен в мач от 20-тия кръг на първенството. Успехът за ловчанлии дойде трудно след единствения гол на Николай Бодуров през първото полувреме. Трите точки обаче са напълно заслужени за отбора от Ловеч, който доминираше през целия мач на Градския стадион.

„Оранжевите” нямаха проблеми, въпреки че бяха без много наказани и контузени футболисти. Шанс като титуляр получи и младият бразилец Диего.

Дока затрудни Караманов в началото на мача преди да падне и единственото попадение в 24-та минута. След перфектно центриране от фаул на Христо Янев, Николай Бодуров бе оставен сам и с глава вкара за 1:0. До края на полувремето играта бе спокойна и опасности пред двете врати нямаше.

През втората част Литекс на няколко пъти бе много близо до втори гол, който обаче така и не падна. В 64-та минута Ивелин Попов с глава свали топката за Христо Янев, който от 12 метра технично стреля в напречната греда. Само 2 минути по-късно отново Янев стреля в горната греда след самостоятелен пробив.

До края Литекс спокойно разиграваше топката и не даваше възможности за своя съперник. Единственото опасно положение за Сливен дойде в даденото от съдията продължение на мача, когато Стефан Киков пропусна да донесе точката за своя отбор. Той спря топката в наказателното поле и стреля на сантиметри от гредата на Литекс.

В класирането Литекс е първи с 45 точки, на 4 пред втория Локомотив София. Сливен пък е 12-и с 21 точки, на 4 пред „опасната” зона.