Президентът на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) Себастиан Коу заяви, че не е сигурен, че стадионът в Рио, който ще приеме състезанията в "Царицата на спортовете", ще бъде пълен. 

Коу изказа това мнение по време на пресконференция по повод започващата след ден надпревара в леката атлетика. Бившият британски бегач говори по теми като организацията на самата Олимпиада, скандалът с руските атлети и ширещата се на всички етажи в ИААФ корупция, пуснала дълбоки корени при предишния президент на организацията Ламин Диак.

Запитан дали е правилно решението на МОК да не допусне бегачката на 800 метра Юлия Степанова до участие, след като тя бе в основата на разкриването на мащабната допинг-схема в Русия, Коу каза, че хора като нея трябва да получават награда за постъпките си. 

В същото време американският спринтьор Джъстин Гатлин, който два пъти бива хващан с допинг, ще участва в Рио. "Това е състезание на МОК, не на ИААФ, но ако някой състезател е готов да нададе глас, ние трябва да му помогнем. 

В случая с Гатлин знаете, че моята позиция е, че такива атлети трябва да бъдат наказвани доживотно. Но щом има право да участва, той трябва да бъде третиран по същия начин, по който и останалите атлети", заяви британецът. Състезанията по лека атлетика започват в петък с квалификацията на диск при мъжете./БТА