Голяма вечер за българския бокс и голяма вечер за братя Пулеви предстои в събота. Тогава Кубрат ще има шанс да стане официален претендент за световната титла, а Тервел ще дебютира на професионалната сцена. 

И всичко това - пред родна публика в "Арена Армеец". Тези, които няма да имат щастието да гледат мача на живо, ще могат да го проследят в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на нашата платформа GONG PLAY. 

А какво посъветва Кобрата по-малкия си брат преди професионалния му дебют, станаха свидетели зрителите на NOVA след официалната пресконференция преди събитието в събота вечер. 

"На Тервел му давам съвет да не бърза. В професионалния бокс всяко едно прибързване може да доведе до обрат", сподели Кобрата, а брат му отговори, че точно такава е тактиката преди дебюта му. 

"И моята тактика е такава, всичко да е стъпка по стъпка и да не се прибързва. От дълго време го гледам отстрани, сега ще се включа и аз. Голяма привилегия е да съм близо до него, особено защото е действащ боксьор. Често коментираме, дава си мнението", заяви Тервел и сподели какво очаква от мача на по-големия си брат. 

"За всеки негов мач казвам кратко какво мисля, че ще стане. Смятам, че ще победи, макар да не му е лесно. Съперникът му идва да победи, не идва като жертвено агне, но мисля, че има възможност да го стори", сподели Тервел и пак се върна на мача си в събота. 

"Чувствам се добре, за мен това е едно ново начало и ми дава нови сили. Винаги нещо се променя и има нови събития", сподели по-малкият брат Пулев. 

И все пак, гвоздеят на вечерта ще бъде именно битката на Кобрата, а залата се очаква да е препълнена. Дали такъв огромен интерес може да повлияе изнервящо и сковаващо на Кубрат?

"Разбира се, че очаквам такъв интерес. Говорим от 3-4-5 години да организираме такова шоу. Напълно нормално е да има такъв интерес. Не може нищо да ме напрегне, аз съм спокоен, хладнокръвен човек. Знаете, че аз също имам много енергия, че мога да се снимам с цялата зала", заяви Кобрата пред NOVA и сподели какво да очакваме и от другите мачове в събота вечер. 

"Смятам, че ще има и други боксьори, които също ще са на високо ниво. И в тежките, и в леките категории ще има интересни участници", сподели Пулев.