Кубрат Пулев ще стане официален претендент за световната титла, ако победи Самюел Питър в очаквания с огромен интерес боксов сблъсък на 3-и декември в София. Настоящият европейски шампион Кубрат излиза за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в боксова галавечер в "Арена Армеец". Новината съобщи лично Кале Зауерланд на официалната пресконференция преди мача Пулев - Питър.

"Мога да кажа, че напражение винаги има, но аз имам достатъчно опит. Това не е важно в случая, за мен е важна концентрацията. Когато има подкрепа, човек има още повече енергия и това стават красиви неща. Тренирам усилено. Смятам, че съм подготвен и мисля да го покажа на ринга", сподели Кубрат Пулев на срещата с медиите.

"Той е добър боксьор и смятам, че аз съм по-добрият, по-опасният боксьор и за мен е важна победата. Боксът е комплексен спорт, в който абсолютно всичко е важно", заяви Кобрата по повод своя съперник и предстоящия двубой.

"Радвам се, че съм тук. Благодаря за помощта при организация на това събитие и на нашите партньори от NOVA. Мисля, че това е голяма възможност за Кубрат и неговия опонент Самюел Питър”, пък бяха първите думи на Кале Зауерланд на пресконференцията.

"В събота ще бъде първият мач на Кубрат на българска територия. Това е негова мечта от много години. И може да се каже, че това е най-важната битка в неговата кариера, защото това е един голям шанс. Получихме потвърждение, че ако Кубрат победи в този двубой ще стане официален претендент за световната титла. Очакваме пълна зала в събота. От промоутърска гледна точка искам да кажа, че имате чудесна зала. Останали са по-малко от 1000 места”, добави Кале Зауерланд.

"Подготвили сме много динамична програма за зрителите. Очакваме честна битка, но не мога да скрия, че пожелавам успех на Кубрат Пулев, както и успех на Тервел Пулев, който започва своята професионална кариера", пък сподели мениджърът на дирекция "Спорт" на Нова Броудкастинг Груп Веселин Василев.

Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер пък заяви пред българските журналисти за Кубрат: "Смятам, че той ще стане световен шампион. Имаме добрите предпоставки за това. Той заслужава световната титла. Качеството, което той показва е налице. За мен е предизвикателство да му помогна да реализира целите, които той има."

източник: LAP.bg

„Нощта на шампионите“ предстои на 3-и декември, като ще може да я проследите по DIEMA SPORT и по GONG PLAY.

Всичко около боксовото шоу ще откриете в GONG.BG.


Нямаш търпение за шоуто в "Арена Армеец"? И ние!

Качи свои снимки и видео от моментите, които са те впечатлили.

Сподели страстта си с #фенсектор и # fansector в социалните мрежи, а ние ще направим съпричастни милионите фенове на Пулев с онова, което си заснел. 

Бъди нашите очи в „Арена Армеец“ #фенсектор и # fansector.