Пилотите на Макларън във Формула 1 Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо не си правят илюзии по повод предстоящото състезание за Голямата награда на Италия. Дуото подчерта, че „Монца“ е друго трасе, което не пасва на характеристиките на болидите им, и затова очакват с по-голямо нетърпение старта в Сингапур.

На отминалото Гран При на Белгия Макларън използва ъпгрейднатия двигател на Хонда, ала очакваната стъпка напред не се случи. Бътън след старта заяви, че състезанието е било „засрамващо“ с неговото 14-о място и 13-ото на Алонсо. В Италия трасето също е високоскоростно като „Спа“ и няма да бъде идеалната сцена за изява на британския тим.

„Дано да нямаме същите проблеми със систсемата за възстановяване на енергията на „Монца“, но дори и така ни чака тежко състезание“, каза Бътън. „Нашата кола на трасета като „Спа“ изостава много. Фернандо беше на 36 секунди зад колата пред себе си, макар автомобилът му да работеше идеално. Това само показва къде се намираме вмомента. На „Монца“ ще бъде същото, дано поне надеждността ни бъде по-добра. После отиваме в Сингапур, където ситуацията ще е много по-добра.“

Алонсо от своя страна смята, че липсата на видим прогрес с новия двигател може да се окаже измамна. „В съвременната Формула 1 се правят малки стъпки. Когато добавиш повече конски сили, се чувстваш малко по-бърз, но когато изоставаш доста, то промяната никога не е достатъчна. Ние ще наредим нещата и дано да бъдем по-конкурентни, ала процесът е бавен и, за жалост, болезнен. Ние обаче заедно ще намерим изход“, каза двукратният световен шампион.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!