Пилотът на Мерцедес Нико Розберг ще стартира от първо място на стартовата решетка на Гран При на САЩ. Немският пилот даде най-добро време на квалификацията /1:56.824/ преди старта на пистата в Остин и така си гарантира полпозишън.

Необичайното в тази квалификация бе, че тя се проведе в две части, заради неприятните метеорологични условия. Както известно урагантът Патрисия и дъждът, който донесе, на няколко пъти нарушаваха програмата за Гран При на САЩ. Първоначално валежът бе слаб, но след това се усили. Така организаторите решиха да отложат с няколко минути третата част, но в последствие прецениха, че е по-добре тя да не се проведе и така подреждането да се реши само от първите две части.

Втори на стартовата решетка остана другият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън, който даде време 1:56.929, а трети ще започне Даниел Рикиардо с време 1:57.969.

Себастиан Фетел остана 5-и, а пред него се нареди Даниел Квят. Пилотът на Ферари обаче ще стартира от 15-а позиция, защото има наказание, заради смяна на двигателя.

Още в началото Карлос Сайнс отпадна, след като кастрофира. Испанецът остана невредим след инцидента. 

Не забравяйте, че битката за голямата награда на САЩ ще може да проследите в сайта Gong.bg, в ефира на Diema Sport и на Gong Play тази вечер от 21.00 часа българско време.