Пилотът на Ферари Кими Райконен разкри, че може да продължи да се състезава и след 2016 година.

След като стана ясно, че ще състезава за „черните кончета” и през следващия сезон, бившият световен шампион не отхвърли възможността да остане в кралските гонки и по-дълго.

„Защо да не продължа и след края на следващия сезон. Наслаждавам се на престоя си във Ферари, а когато подобрим резултатите ще бъда още по-доволен. Да бъдеш на върха винаги прави нещата по-интересни. Обичам да работя с моя отбор и с радост ще продължа да се боря за шампионската титла с него“, сподели Райконен, цитиран от БГНЕС.

„За мен Ферари е най-добрият тим, с когото можеш да се състезаваш във Формула 1. Затова когато напуснах първия път си казах – или Ферари, или нищо. Такъв бе случаят и сега, защото това ще е последният отбор, за който се състезавам. От друга страна никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще, защото животът е доста непредвидим”, сподели финландецът.

Райконен коментира и представянето си през тази година. Три кръга преди края на сезона той заема четвъртата позиция във временното подреждане при пилотите.

Тази вечер от 18.00 часа ще можете да проследите третата свободна тренировка за Гран при на Мексико в Gong Play, както и по Diema sport. От 21.00 часа е квалификацията, която ще бъде предавана по Gong Play, както и по Diema sport 2.

Вижте видео от първата и втората свободн тренировки ТУК и ТУК!