Ръководството на Мерцедес във Формула 1 ще проведе вътрешно разследване на какво се дължи спадът във формата на световния шампион Люис Хамилтън. Висшият мениджмънт иска да установи дали факта, че британецът не успя да постигне победа от старта в Остин насам, се дължи на човешкият фактор или става дума за проблем с колата.

Хамилтън спечели своята трета световна титла именно с победата в Гран При на САЩ, но оттогава не е стъпвал на върха на подиума. За контраст неговият партньор Нико Розберг спечели 6 квалификации и три поредни състезания, включително и заключителното за Голямата награда на Абу Даби.

Тези факти са разтревожили шефовете на Мерцедес и сега ще се търси истинската причина. „Това, което мога да кажа, е, че напоследък има много дискусии относно това дали Нико просто повиши формата си, дали развитието на колата повече му пасва или пък Люис просто го кара по-полека“, каза шефът на отбора Тото Волф.

„Трябва да намеря отговора на този въпрос. Нужно е да анализираме какво се случи в последните няколко състезания. Смятам, че в крайна сметка за Люис беше важна преди всичко титлата, докато Нико ни показа някои страхотни неща на трасето“, добави босът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS