Доставчиците на гуми за Формула 1 от "Пирели" защитиха себе си срещу нападките на Себастиан Фетел, който обвини пряко компанията за неволите си по време на Гран При на Белгия в неделя. Германският пилот на Ферари, 4-кратен световен шампион, заложи на много рискована стратегия със само едно посещение на бокса, но в крайна сметка неговата задна дясна гума не издържа в самия край и гръмна.

"През ноември 2013 година "Пирели" препоръча на управата във Формула 1 да определи максимален брой обиколки с един чифт гуми. Направихме го, за да има ясни параметри за коректна употреба на тези гуми. Препоръките ни за употреба на чифт гуми максимум половината дистанция от състезанието за основния избор и 30 процента за опционалните, не беше прието. Приложени на "Спа", тези условия щяха да позволят на Фетел максимум 22 обиколки със средната смес", заявиха доставчиците на Формула 1.

Фетел искаше да завърши състезанието с едно спиране в гаража на Ферари, но в 27-ата обиколка гумата не издържа. Той обяви това за "неприемливо", докато Люис Хамилтън празнуваше поредната си победа.