Квалификацията преди Гран При на САЩ остава под въпрос, заради урагана Патрисия, който тормози организаторите на трасето в Остин.

В петък вече отпадна втората свободна тренировка, и макар че третата се провежда в момента, условията за каране са ужасно тежки.

От Формула 1 признаха, че ако не може да се състои квалификация, то времената на пилотите от третата свободна тренировка ще бъдат взети, за да се направи решетка за старта в неделя.

В тежките условия, Люис Хамилтън се справи най-добре, и единствен направи обиколка под 2 минути - 1m59.517s.

Под непрекъснат дъжд, и много вода на трасето, Нико Розберг бе един от първите с проблеми, като се завъртя на третия завой и се чукна в оградата, счупвайки предното си крило.

Хамилтън също се закачи леко, излизайки от завой 13, но продължи, за да направи много бърза обиколка, точно преди дъждът отново да се усили.

Фетел се завъртя два пъти, първо на 19-ти завой, а след това и на девети. Въпреки това и той направи една силна обиколка, и даде второ време накрая.

В последните 20 минути от тренировката на трасето останаха малко пилоти, но все пак имаше и такива.

Себастиан Фетел изтърпява наказанието си за 10 места, и въпреки доброто му време, след като се върна на пистата, след излизане от нея, и второто място в третата тренировка, ще трябва да го отстъпи на Нико Хюлкенберг. Валтери Боташ, Карлос Сайнц-младши, Данийл Квят, Кими Райконен, Даниел Рикардо, Нико Розберг и Фелипе Маса допълниха десетката.

Квалификацията трябва да стартира по програма в 21 часа, българско време. Ако условията не позволят, то квалификация може да има и утре, преди същинския старт, или да се вземе времето от третата свободна тренировка, и лидерът Хамилтън да тръгне първи.

Нико Розберг спечели първата свободна тренировка преди Гран при във Формула 1 за Голямата награда на САЩ.

Квалификацията и състезанието за Гран При на САЩ може да гледате в Gong Play и Diema Sport - днес и утре от 21 часа.