Пилотът на Мерцедес Нико Розберг даде най-добър резултат във втората свободна тренировка преди финалното за сезона във Формула 1 Гран При на Абу Даби. Точно 138 хилядни от секундата разделиха германеца и неговият съотборник Люис Хамилтън, който беше най-бърз в първото занимание днес.

И във втората сесия Ферари продължи да залага на супер меките гуми, докато слънцето огряваше трасето, което означава, че времената на техните коли не могат да се сравняват с тези на Мерцедес. Себастиан Фетел даде пето време с изоставане от 0,734 секунди от Розберг, докато Кими Райконен завърши 7-и с пасив от 0,866 секунди. Стратегията на Ферари обаче им позволи да съберат повече данни във връзка с представянето на колите в дългите серии, при това при условия, сходни с тези, в които ще се проведе самият старт.

Серхио Перес (Форс Индия) даде трети резултат, като и неговото изоставане беше солидно (0,627 секунди). Мексиканецът изпревари Даниел Рикиардо (Ред Бул) със само 37 хилядни от секундата. Другият автомобил на „биковете“, пилотиран от Даниил Квят, даде шесто време, а Нико Хюлкенберг (Форс Индия) допълни топ 8.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS