Нико Розберг с Мердецес спечели квалификацията преди Гран При на Русия. Той фиксира време от 1:35:417 минути. Второто място беше заето от Себастиан Фетел с изоставане от 0:706 секунди (с пет места назад и ще стартира седми заради смяна на скоростна кутия), а третата позиция се зае от Валтери Ботас с Уилямс. Десетката се затвори от Райконен с Ферари, Маса, Рикиардо, Перес, Квят, Ферстапен и Хамилтън.

В Q3 проблеми с болида принудиха Люис Хамилтън да не стартира в третата част от квалификациите и това отвори пътя за победата в квалификацията на Нико Розберг. Британецът коментира, че е получил проблеми с болида във втория сегмент, който е загубил мощност и това го е принудило на спре. Фетел ще бъде наказан с пет места, което ще даде шанс на Ботас да заеме второто място на стартовата решетка.

В Q2 Нико Розберг даде най-добро време като фиксира 1:35.337 минути, а Хамилтън остана на второто място с изоставане от 0:483 секунди.

Фетел и Райконен дадоха отново трето и четвърто време.

Отпаднаха пилотите на Сайнс, Бътън, Хюлкенберг, Алонсо, Грожан и Гутиерес.

В Q1 най-добро време даде Люис Хамилтън с Мерцедес, който спря хронометрите на 1:36:006 минути, а втори се нареди съотборника му Нико Розберг с изоставане от 0:113 секунди. 

Пилотите на Ферари Фетел и Райконен се наредиха на трето и четвърто място, а шестицата се затвори от Ботас и Маса.

В първата част на квалификацията отпаднаха пилотите на Рено, Заубер и Мейнър. магнусен, Палмър, Насър, Верлайн, Харианто и Магнус Ериксон не съумяха да продължат във втория сегмент. Състезанието за Гран При на Русия може да наблюдавате в неделя от 15:00 часа в ефира на Diema Sport 2 и Gong Play.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS