Люис Хамилтън призова привържениците на Мерцедес и всички в отбора да загърбят случилото се през изминалия уикенд в Малайзия, когато двигателят на автомобила на световния шампион блокира и той отпадна от състезанието.

С това Хамилтън изостана значително от неговия съотборник Нико Розберг, който моментално се превърна в основен фаворит за индивидуалния трофей през сезон 2016 във Формула 1. "Разбира се, че изминалият уикенд беше огромно разочарование. Това важи не само за мен, а и за отбора като цяло, но няма смисъл да се вживяваме чак толкова много. Така просто създаваме още повече негативна енергия. Нужно ни е да се съсредоточим върху следващото състезание, да вървим напред стъпка по стъпка и да си вършим работата по най-добрия начин", каза световният шампион.

"Момчетата в бокса са дълбоко наранени от случилото се и аз знам, че те ще работят още повече, за да коригират грешките. Аз също ще намеря сили в себе си, за да опитам през следващите пет състезателни уикенда да обърна развоя на нещата. Ако се представям като в по-предния старт, изходът от битката за титлата може да бъде отново в моя полза", добави Хамилтън./БТА