Изглежда тимът на Рено във Формула 1 много бързо разреши ситуацията с пилотския си състав за следващия сезон в шампионата. Редица авторитетни издания предадоха, че Нико Хюлкенберг, понастоящем състезател на Форс Индия, вече е постигнал принципна договорка да премине във френския тим.

Очаква се споразумението да бъде за 2 години (сезони 2017 и 2018), като в него ще залегне и опция за удължаването му с още 12 месеца. Единствената задача пред Рено оттук нататък е да убеди Форс Индия да се раздели с 29-годишния пилот.

Хюлкенберг за първи път се присъедини към базирания в Силвърстоун тим през 2011 година. Той изкара 2 сезона при тях, след което ги смени със Заубер за година, а от 2014-а отново се върна. Именно заради дългата му служба и липсата на каквито и да конфликти, шефът на отбора Боб Фърнли намекна, че Форс Индия няма да прави никакви спънки, ако германецът е решил да потърси нова авантюра.

Привличането на Хюлкенберг означава, че настоящите пилоти на Рено – Кевин Магнусен и Джойлън Палмър ще трябва да се борят за другото оставащо свободно място за идния сезон. Говори се, че в битката се включва и Естебан Окон, макар французинът да е основният фаворит на Форс Индия, който да замести Хюлкенберг.