Легендарният германски бивш пилот Михаел Шумахер е подложен на възможно най-добрите медицински грижи, след като беше изписан от болницата в Лозана в началото на миналата седмица. Той сега е в дома си в Швейцария, на брега на Женевското езеро. 

Според информация на "Билд ам Зонтаг", буквално цяла армия от 15 медицински лица се грижат за Шуми. В екипа има включени медицински сестри, санитари и най-различни специалисти по неврология. 

Вестникът твърди, че домът на Шумахер е превърнат в рехабилитационна клиника. Доскоро от щаба му отричаха, че имението му е приспособено за това, но вече в "Билд"има снимки на къщата му. 

"Огромната част от екипа, който сега се грижи за Михаел, е минал обучение при нас. Продължаваме да следим развитието на състоянието му и всичко се съгласува с нас", сподели говорител на болницата в Лозана. 

Шумахер пострада при инцидент в скикурота Марибел на 29 декември миналата година. Той се събуди от комата преди няколко месеца и вече се върна у дома, където продължава рехабилитацията му.