Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер все още не може да се движи и да говори, въпреки че вече беше преместен за домашно лечение. Това съобщи английският вестник "Мирър". 

Изданието не посочва източника си на информация. От лагера на германеца отказаха всякакви коментари за състоянието му, след като беше изписан от болницата в Швейцария вчера следобед. 

Според вестника обаче "жената, децата и цялото семейство на Шуми са изключително щастливи да е сред тях, въпреки че все още не може да говори и да се движи". Изданието допълва, че бившият пилот си комуникира с останалите чрез движение на очите и премигавания. 

При липсата на официална информация от представителите на Шумахер, медиите правят свои прогнози и съпоставки. Според "Мирър", оптимистичният знак в случая е, че той се е прибрал вкъщи далеч по-рано от предвиждането на редица именити невролози. 

Те предричаха, че германецът ще се прибере за домашно лечение най-рано на Коледа. Фактът, че това се случва близо четири месеца по-рано е обнадеждаващ, но официално тълкувание от лекари още няма.