Изглежда в най-скоро време ще дойде потвърждението за връщането на Фернандо Алонсо в Макларън, твърди Би Би Си.

Бъдещето на испанеца стана обект на постоянни спекулации още преди двукратният световен шампион във Формула 1 да обяви, че това е последният му сезон във Ферари. От „скудерията“ вече му намериха повече от достоен заместник в лицето на Себастиан Фетел, макар и този ход все още да няма официално потвърждение.

След Гран При на САЩ този уикенд Алонсо разкри, че има много амбициозен план за бъдещето си, но вече знае къде ще кара през 2015 година.

„Алонсо е на път да си осигури договор с Макларън“, заяви главният експерт по Формула 1 в Би Би Си Андрю Бенсън. „Преговорите между двамата все още не са финализирани, но остават само дребни подробности. Вътрешни източници твърдят, че двете страни са стигнали доста далеч, така че евентуален провал би трябвало да се счита за голям шок.“

„33-годишният испанец поначало искаше контракт за 1 година за да бъде свободен агент през 2016 година, но сега е по-вероятно да подпише за следващите 2 сезона, като има опция за удължаването на споразумението с още 12 месеца“, допълва Бенсън.