Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо сподели, че се чувства „привилегирован“ да може да избира за кой отбор ще се състезава от другия сезон във Формула 1.

Както е известно, испанецът напуска „скудерията“, която ще го замени с четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. Алонсо, който два пъти е вдигал трофея пилотите, все още не е взел решение накъде ще поеме, когато приключи с Маранело, а от Макларън – тимът, който най-силно го иска – го притиснаха да даде отговор.

„Формула 1 е комплексен спорт и никога не можеш да знаеш как ще се представя даден отбор през следващия сезон“, каза 33-годишният Алонсо. „Според мен най-добрият вариант е да прецениш всички възможни опции, а аз съм невероятно привилегирован в по-малка или по-голяма степен да отида, където искам.“

„На много места държат вратите отворени за мен, а сега видяхме трудностите на част от малките отбори. Има пилоти, които всеки ден се борят за мястото си. Чувствам се късметлия за това, че нямам такива проблеми. Ако съм избрал посоката си по-рано, то е, защото съм убеден, че така е най-добре. Никога обаче не можеш да си на 100 процента сигурен“, завърши Алонсо.