Фернандо Алонсо е най-горещото име на трансферния пазар на Формула 1. От седмици испанецът лази по нервите на своя настоящ отбор Ферари и на потенциалния си нов тим МакЛарън.

Във Ферари очакват Алонсо да обяви напускането си, за да могат на свой ред официално да обявят Себастиан Фетел за свой нов пилот. В Макларън пък са изнервени, тъй като все още нямат сигурна двойка пилоти за 2015 година, което ги затруднява и в преговорите със спонсори.

Според BBC договорът е близо до подписване, но все още Алонсо и Макларън спорят за дребни детайли. От тима обаче са поставили ултиматум пред испанеца.

„Между Бразилия и Абу Даби искаме да имаме решение от Фернандо. Иначе трябва да помислим върху алтернативно решение“, заяви откровено тийм шефът Ерик Булие.

„Имахме добри разговори с него, той ще пасне добре към нас и ни сигнализира, че има желание за предизвикателството. Задължително искаме дългосрочно решение, тоест 3 години, а не договор за само една. Предстои ни много за в бъдеще с отбора.“

Въпросителните за самия Алонсо са две. От 2015 година Макларън ще се състезава с мотори на Хонда и за момента никой не знае колко добри ще са те. Освен това той предпочита краткосрочен договор, за да може да премине в Мерцедес, ако Хамилтън напусне тима след сезон 2015.