Тимът на Фиорентина и Аталанта направиха 0:0 в двубоя от 8-я кръг на италианската Серия А. Това бе четвърти мач без победа за Фиорентина в шампионата, а Аталанта трябваше да се примири с точката след двете победи, които записа в последните си двубои.

Съставът на Аталанта е 12-и във временното подреждане с 10 точки, а Фиорентина заема 13-о място с 9 точки и мач по-малко.

И двата състава имаха положение за гол, но така и не успяха да реализират. Още в 17-ата минута стражът на Аталанта Етрит Бериша се прояви с чудесно спасяване след като Никола Калиничи стреля опасно. Само две минути по-късно Борха Валеро пропусна добра възможност за Фиорентина.

В края на първото полувреме вратарят на домакините Чиприан Татарушану също показа добри рефлекси, отразявайки удар на Франк Кесие.

След почивката Ясмин Курич се размина с попадение за Аталанта, след като изпрати топката на сантиметри край гредата в 55-ата минута. В 66-ата Кристиан Тело овладя топката на границата на наказателното поле и стреля, но Бериша се намеси навреме.

Малко по-късно и Никола Калинич овладя удобен пас и стрела опасно с глава, но отново топката мина край гредата на гостите от Аталанта и резултатът се запази 0:0.