Фиорентина тръгна колебливо, но разгроми Карабах с 5:1 за първа победа в група J на Лига Европа. В друг мач от групата, ПАОК се наложи като гост на Слован Либерец с 2:1.

Така Фиорентина и ПАОК имат по четири точки след първите два кръга, докато Слован и Карабах остават с по една.

В следващия кръг играят Карабах-ПАОК и Слован-Фиорентина.

Фиорентина имаше нужда от половин час, за да влезе в мача, но след това се справи без проблеми с гостите си от Азербайджан.

Първото по-интересно положение в Италия бе в полза на Карабах, и Дани Кинтана стреля силно, но не намери очертанията на вратата. Минути по-късно и Рейналдо стреля опасно, но Татарушану спаси.

Карабах продължи да напада усилено, и Исмаилов отправи много добър пряк свободен удар, който облиза гредата в 20-та минута.

Постепенно Фиорентина се събуди, а в 30-та минута вече бе и с човек повече на терена. Бабакар извеждаше Калинич сам срещу вратата, но Юнужада го спря и реферът след кратко колебание вдигна директен червен картон.

Девет минути по-късно Кума Бабакар вече откри резултата в полза на италианците, след като се възползва от лошо избиване след пряк свободен удар, и акробатично засече в мрежата.

В 43-та минута Никола Калинич добави и второ попадение, след фантастична атака на Фиорентина, която завърши перфектно за 2:0.

Нещата до голяма степен приключиха в добавеното време на първото полувреме, когато Калинич изработи второ попадение за Бабакар, за когото остана да добави в мрежата за класическо 3:0.

През второто полувреме Мауро Сарате наниза още два гола, в 63-та и 78-та минути, а Дино Ндлову реализира почетното попадение за гостите в добавеното време на редовните 90 минути.

В другия мач от групата, ПАОК обърна Слован в Либерец, след като домакините откриха още в първата минута, с гол на Николай Комличенко.

Стефанос Атанасиадис изравни от дузпа в 10-та минута, а в 82-та отново той донесе и победата на ПАОК.