Отборът на Барселона пропусна отлична възможност да спечели трите точки при визитата си на Валенсия в мач от 14-ия кръг на Примера дивисион. Двубоят на „Местая“ приключи без победител – 1:1, но гостите от Каталуния са тези, които трябва да съжаляват.

Англичанинът Гари Невил, който наследи Нуно Санто през седмицата, не успя да запише официалния си дебют начело на „прилепите“, като отборът бе воден от Салвадор Воро.

Възпитаниците на Луис Енрике пропуснаха куп положения, с които можеха да си решат двубоя още през първото полувреме. Неймар на три пъти излизаше сам срещу вратаря на Валенсия, но и в трите случая Доменек успя да запази вратата си суха.

Най-добрата възможност за гостите през първата част все пак бе на сметката на Луис Суарес в последната минута на полувремето. Уругваецът засече по отличен начин центриране на Неймар, но ударът му профуча над напречната греда.

И двата гола в мача паднаха през второто полувреме. Именно Луис Суарес откри за гостите в 59-ата минута. Бившият футболист на Ливърпул бе изведен с балонен пас от Меси, напредна отдясно и след като навлезе в наказателното поле и се пребори със защитник на Валенсия, стреля от малък ъгъл и даде преднина на своите.

Изравнителният гол за Валенсия дойде почти в края на срещата. В 86-ата минута Пако получи топката пред наказателното поле, овладя и увлече двама бранители на гостите, след което пусна топката към Мина, който със силен шут не остави шанс на противниковия вратар.

Барселона остава лидер в подреждането с актив от 34 точки. Втори е Атлетико Мадрид с две по-малко. Валенсия пък е седми.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS