Валенсия победи с минималното 1:0 като тима на Ейбар. Единственото попадение за „прилепите“ бе дело на Франсиско Алкасер в 31-ата минута на мача. Гостите от Валенсия бяха далеч по-добрият тим на терена, но твърдата и на моменти дори груба игра на домакините сериозно накъсваше. Цели осем играчи на Ейбар получиха жълти картони.

В крайна сметка Валенсия успя да си тръгне с трите точки, които им отредиха четвъртото място във временното класиране. „Прилепите“ имат на сметката си актив от 31 точки, една по-малко от Атлетико Мадрид и една повече от петия Севиля, който обаче е и с мач по-малко.

В последен мач от съботната програма на испанския шампионат, Еспаньол взе трудна победа при визитата си на Райо Валекано. Гостите от Барселона се наложиха с 3:1, въпреки че доиграха мача с човек по-малко. Серхио Гарсия откри за Еспаньол още в 9-ата минута, но в продължението на първата част Лео Баптистао изравни. Лукас Васкес обаче вкара решителното попадение в мача в 76-ата минута. Малко по-късно Кристиан Стуани по декориран в жълто за втори път и напусна преждевременно терена. Това обаче не се оказа фатално за тима му, който спечели пълния комплект точки. В продължението на мача Серхио Гарсия бе точен за втори път, с което оформи и крайния резултат.