Нападателят на Барселона Луис Суарес прогнозира, че няма да чакаме дълго неговият съотборник Неймар да се превърне в най-добрия футболист на планетата и така да изпревари настоящия №1 Лионел Меси.

Триото на каталунците разви невероятна химия помежду си, която през миналия сезон резонира в знаменит требъл с шампионската титла в Примера, Купата на краля и трофея от Шампионската лига. Походът им продължи и през настоящата кампания, в която бяха завоювани Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

По-рано този месец Меси получи историческата си пета Златна топка на ФИФА и списание „Франс футбол“, докато Неймар завърши трети в класацията (зад Кристиано Роналдо).

Суарес е убеден, че не е далеч моментът, в който статуквото ще се промени.

„Лео е най-добрият в света“, коментира Суарес. „На терена всичко, което прави, е истинско вдъхновение. Извън него е направо невероятно колко тих и свит е той.“

„Днес Неймар е номер 2, той е зад Лио, но продължава да се учи от него, защото Меси е чудесен пример. С всеки мач обаче Неймар прави различни неща, всяко от всяко по-трудно за изпълнение. Много скоро той ще бъде номер 1 в света“, прогнозира Суарес.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS