Шок и ужас настъпи на „Камп Ноу“, след като Барселона изненадващо загуби с 0:1 домакинството си на Селта в мач от 10-ия кръг на Примера дивисион.

Само до преди седмица Барса нямаше допуснат гол в първенството, но след загубата в Ел Класико, сега записа второ поредно поражение, което изпрати тима на третото място зад Реал и Атлетико. Освен това, до края на кръга каталунците може да се смъкнат и до пето място, ако Севиля и Валенсия спечелят в своите двубои.

В Барселона домакините направиха куп пропуски, записвайки и 4 греди. Тимът от Виго обаче игра много смело, изобщо не се затвори и в крайна сметка бе възнаграден за усилията си с гол на Хоакин Ларивей в 55-ата минута. Домакините така и не успяха да реализират и така записаха едва втората си загуба от Селта на собствен стадион.

Луис Суарес направи своя дебют за Барса на „Камп Ноу“, но дори страховитата нападателна тройка Суарес – Неймар – Меси не бе в състояние да преодолее вратаря на Селта Серхио Алварес, изиграл изключителен мач. Двубоят бе специален за старши треньора на каталунците Луис Енрике, тъй като се изправи срещу бившия си отбор, който обаче вгорчи живота му.

Първото по-сериозно положение за Барса дойде в 11-ата минута, когато удар на Неймар срещна напречната греда. 20 минути по-късно Алварес спаси по впечатляващ начин удар на Меси, който летеше към горния ляв ъгъл на вратата. Още в следващата атака аржентинската суперзвезда отново се размина за малко с гола. Негов опасен изстрел бе блокиран от бранител в светлосиньо, след което топката рикошира в гредата.

До края на полувремето имаше време и Неймар отново да се увери в отличните качества на Алварес, който с изявите си запази нулевото равенство на почивката.

Отново Неймар се държеше за главата в началото на втората част, когато негов изстрел удари напречната греда за втори път в мача.

Така сякаш нелогично на фона на пропуснатите положения, в 55-ата минута Селта бе отборът, който стигна до гол. Алварес изпрати топката дълбоко в половината на Барселона, там играч на Селта я отклони с глава напред. Хавиер Масчерано не се ориентира добре, от което се възползва Нолито. Бившият играч на Барса открадна топката и много майсторски с пета подаде към Хоакин Ларивей, който от своя страна хладнокръвно завърши във вратата за 1:0.

В следващите минути гостите заиграха още по-смело и въпреки че инициативата остана в полза на Барса, на свой ред стигнаха до интересни положения, от които можеха да вкарат и втори гол. Най-доброто положение пропусна Чарлс, който сякаш от нищото надигра бранителите на Барса, но ударът му бе спасен от Клаудио Браво.

Алварес пък се намеси при удари на Луис Суарес, а удар на Меси от пряк свободен удар срещна гредата за четвърти път в двубоя.

Така в крайна сметка каталунците така и не успяха да стигнат поне до равенството, а това се отрази на класирането им. С актив от 22 точки Меси и компания се смъкнаха на трето място за сметка на новия лидер Реал с 24 и на Атлетико с 23. Севиля пък има възможността да оглави Примера, ако в неделя победи в гостуването си на Атлетик Билбао. Селта пък е на шеста позиция с 19 точки.