Севиля съкруши Гранада с 5:1 в андалусийското дерби от 13-ия кръг на Примера дивисион.

Севиля откри чрез Карлос Бака в 24-ата минута. Гостите от Гранада претендираха за нарушение срещу вратаря, но повторенията показаха, че такова няма.

Без да създаде голова опасност през първата част, Гранада все пак стигна до изравняване в 42-ата минута. Тогава за игра с ръка на защитник бе отсъдена дузпа и тя бе реализирана за 1:1 на Ел Араби.

Натискът на Севиля продължи и след почивката. В 65-ата минута Евер Банега първо уцели гредата, последва разбъркване, при което отново Банега успя да вкара топката във вратата за 2:1.

В 79-ата минута Карлос Бака окончателно реши мача в полза на Севиля. Той получи топката дълбоко в наказателното поле на Гранада и с прецизен удар реализира втория си гол в срещата.

Минута преди края Стефан Мбия направи 4:1 в полза на севилци, след като се разписа с глава, но това не бе всичко в мача. Във втората добавена минута Кевин Гамейро също с глава реализира още един гол за крайното 5:1 в полза на Севиля.

С победата си поне временно Севиля изскочи на четвъртото място в класирането с 26 точки, докато Гранада е на 16-о място с 11 точки.