Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс коментира трансфера на Луис Суарес в Барселона. Северноирландецът сподели, че клубът е направил всичко по силите си да задържи уругваеца в редиците си, но желанието на самия футболист е било да напусне.

„Луис Суарес е много специален талант и аз му благодаря за ролята, която изигра в отбора през последните две години, откакто съм в Ливърпул. Мисля, че той ще бъде първият, който ще признае, че през този период той се подобри като играч и извлече ползи от престоя си тук, както и клубът от него“, коментира Роджърс пред официалния сайт на Ливърпул.

„Клубът направи всичко по силите си, за да задържи Суарес в Ливърпул. След дълги дискусии ние се съгласихме да уважим желанието му да премине в Испания за нови предизвикателства и преживявания. Желаем на него и младото му семейство всичко добро. Те винаги ще бъдат наши приятели.“

„Фокусирани сме върху бъдещето, тъй като се стремим да продължим с прогреса и да надградим над отличния сезон, който имахме във Висшата лига. Сигурен съм, че ще подобрим отбора и ще бъде по-силни през новата кампания, когато ще се борим на всички фронтове – във Висшата лига и в най-голямото клубно състезание – Шампионската лига.

„Ако има нещо, което историята на този велик клуб ни е научила, то е, че никой не е по-голям от Ливърпул. Вярвам, че нашите фенове ще продължат да мечтаят и да вярват, че се движим напред и заедно ще донесем успеха, който желаем и заслужаваме.“