След като Реал Мадрид беше елиминиран по служебен път от турнира за Купата на краля заради използването на наказан играч в мача с Кадис, от Испанската федерация скочиха остро на Реал.

В нарочно комюнике по случая „Черишев“ съдията на Дисциплинарния комитет към Кралската испанска футболна федерация Франсиско Рубио, който взе решението, е написал: „Няма никакво съмнение, че футболистът Черишев е бил уведомен лично за санкцията от един мач, както и че решението е било публикувано. Уведомен е бил и съответният клуб, към който към онзи момент /б.р. 27 юли/ е принадлежал Черишев. А именно Виляреал. Това е всичко, което е необходимо да направи Испанската федерация. Оттам насетне не са нейна грижа вътрешните отношения между клубовете – този, към който е принадлежал тогава футболистът /Виляреал/ и новият /Реал Мадрид/“, пише остро в декларацията по казуса.

Президентът на Реал Флорентино Перес хвърли вината по-рано върху федерацията, твърдейки, че Реал не е бил информиран.

От „кралския клуб“ предварително обявиха намеренията си да обжалват пред Спортния арбитражен съд, ако тяхната позиция, че са невинни не бъде потвърдена от федерацията.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS