Марк-Андре тер Стеген закопа Барселона при гостуването на Селта Виго от седмия кръг на Ла Лига. Галисийците спечелиха с 4:3 домакинството си на „Балаидос“. Германският вратар носи вина за три от четирите гола, които каталунците допуснаха.

Барселона имаше невероятна възможност да поведе в резултата в 12-та минута, но Серхио Алварес спаси удара на Луис Суарес.

Селта Виго поведе в 22-та минута. Тер Стеген сбърка с един пас и подари топката на Яго Аспас, който след това подаде към Пионе Систо, който излезе сам срещу германския вратар и хладнокръвно реализира.

Домакините можеха да вкарат втори гол в 24-та минута, когато Яго Аспас бе изведен на отлична позиция и стреля, но Тер Стеген спаси.

Селта Виго удвои своята преднина в 31-та минута, когато след чудесна контраатака Яго Аспас финтира Жерар Пике и стреля в долния ляв ъгъл на неубедителния Тер Стеген за 2:0.

Селта Виго поведе с 3:0 в 33-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Барселона, Жереми Матийо си отбеляза нелеп автогол.

Неймар допусна греба грешка в 35-та минута, когато топката му бе отнета от Майо, който отправи много хубав удар, но Тер Стеген боксира в корнер.

Андре Гомеш пусна отличен извеждащ пас към Луис Суарес в 40-та минута. Уругваецът изскочи сам срещу Серхио Алварес, но стреля от малък ъгъл и в аут.

Неймар отново много елементарно загуби топката в 51-та минута, а Систо стреля, но Тер Стеген този път внимаваше и спаси.

Барселона намали пасива си в 58-та минута, когато Андрес Иниеста центрира в наказателното поле на Селта, където Жерар Пике засече топката с глава и я изпрати във вратата на Серхио Алварес.

Съдията Виканди Гаридо свири дузпа за Барселона в 63-та минута за нарушение на Уго Майо срещу Андре Гомеш. Наказателният удар бе реализиран от Неймар в 64-та минута.

Систо можеше да вкара четвърти гол за Селта в 66-та минута, но ударът му бе отразен от Тер Стеген.

Барселона бе на път да изравни резултата в 67-та минута, когато Туран подаде към Неймар, който стреля, но Серхио Алварес спаси.

Тер Стеген закопа изцяло Барселона в 76-та минута, когато не успя да изчисти една топка. Германецът изрита топката в главата на пресиращия го Пабло Ернандес, който направи резултата 4:2.

Яго Аспас бе на път да реализира пети гол в 79-та минута. Той направи невероятен спринт и излезе сам срещу Тер Стеген, но ударът му бе слаб и футболист на Барселона успя да изчисти топката.

Барселона реализира трети гол в 87-та минута, когато Денис Суарес навърза трима играчи на Селта, след което сложи топката на главата на Жерар Пике, който отблизо вкара своя втори гол в срещата.

Неймар можеше да отбележи изравнителния гол за Барселона в мача в 90-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Селта, бразилецът стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Серхио Алварес.

Във втората минута на добавеното време на мача Пике можеше да оформи своя хеттрик, когато след центриране на Денис Суарес стреля с глава, но ударът му не бе точен.

Барселона допусна втора загуба от началото на сезона и остава на четвърто място във временното класиране с 13 точки, колкото има и петия Виляреал, но каталунците са с по-добра голова разлика. Атлетико Мадрид е лидер с 15 точки, колкото има и вторият Реал Мадрид, а Севиля е трети с 14 точки.