След три поредни равенства в Примера дивисион, Барселона се върна на победния път, след като се наложи с класическото 3:0 при гостуването на Осасуна на стадион „Ел Садар“ в мача от 15-ия кръг на испанското първенство. Каталунците имаха надмощие от самото начало на срещата, но направиха много пропуски пред вратата на домакините от Памплона през първото полувреме. Головете за Барселона реализираха Луис Суарес в 59-та и Лионел Меси в 72-та и 90-та минута.

Барселона доминираше от самото начало на мача. В 8-та минута Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас към Луис Суарес, който изскочи сам срещу Наусет Перес и стреля, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата му.

Луис Суарес направи нов невероятен пропуск в 13-та минута, когато получи пас от Жорди Алба и стреля, но в гредата.

Барселона продължи да създава положения пред вратата на Осасуна и да пропуска. В 15-та минута Луис Суарес взаимодейства отлично с Лионел Меси, който остана сам срещу вратаря и стреля, но Наусет успя с крака да спаси удара на аржентинския футболист.

Луис Суарес отново комбинира по перфектен начин с Лионел Меси в 25-та минута. Аржентинецът остана сам срещу Наусет и се опита да го прехвърли, но вратарят с дясната ръка успя да отклони достатъчно топката и тя да премине над напречната греда, и да излезе в корнер.

Осасуна можеше да шокира Барселона в 30-та минута, когато Де лас Куевас бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите и се опита да подаде към Ориол Риера, но на него не му стигнаха сантиметри, за да засече топката и да я изпрати в опразнената врата.

Андрес Иниеста отправи много хубав удар от въздуха от дъгата на наказателното поле на Осасуна, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Наусет.

Футболистите на Барселона разиграха добре в 43-та минута, когато Арда Туран подаде към Лионел Меси, който стреля, но неточно и встрани от левия стълб на вратата на Осасуна.

Осасуна бе близо до това да попари Барселона в 49-та минута, когато след много добра контраатака Серхио Леон преодоля Самюеул Умтити и Жерар Пике, след което стреля от дистанция, но топката срещна напречната греда на излезлия леко напред Марк-Андре тер Стеген.

Барселона поведе в резултата в 59-та минута. Лионел Меси навърза няколко футболисти на Осасуна, след което пусна отличен пас към Жорди Алба зад отбраната на домакините. Левият бек на Барселона пусна пас към Луис Суарес, който на празна врата не пропусна да се разпише. Това е десетото попадение на уругвайския нападател от началото на сезона в Ла Лига.

Лионел Меси финтира двама футболисти на Осасуна в 68-та минута и си отвори много добра пролука към вратата на домакините, след което стреля, но Наусет успя да спаси.

Барселона удвои своята преднина в 72-та минута. Денис Суарес подаде към Жорди Алба, който намери Лионел Меси, а той отблизо изпрати топката във вратата на Наусет. Това е десетият гол за аржентинската звезда на каталунците от началото на сезона в Примера дивисион. Алба се отчете с втора асистенция в мача.

Осасуна бе близо до това да върне интригата в мача в 82-та минута, когато Алекс Беренгер отправи коварен удар, но Тер Стеген внимаваше и с една ръка успя да избие в корнер.

В добавеното време на мача Лионел Меси вкара третия гол за Барселона. Меси преодоля един защитник в наказателното поле на Осасуна, след което финтира още трима от съперниковите играчи и стража, за да изпрати топката технично във вратата на Наусет. С втория си гол в срещата Меси излезе начело в голмайсторската листа в Ла Лига с 11 отбелязани попадения.

След този успех Барселона е втори в класирането с 31 точки, докато Осасуна остава на последната позиция със едва 7 точки.