Десният краен защитник Мартин Монтоя ще смени клубната си принадлежност при отварянето на зимния трансферен прозорец на 1 януари. Това обяви неговият агент пред радио „Марка“.

Наскоро наставникът на каталунците Луис Енрике коментира ситуацията с талантливия испанец, като на една своя пресконференция заяви: „Не се съмнявам, че той е достатъчно добър, за да играе футбол на най-високо ниво – дори и в Барса, но аз съм човекът, който взима решенията тук“.

По думите на агента Жуан де Диос Караско това е накарало юношата на „блаугранас“ да потърси личен разговор с треньора. Футболистът е поискал повече яснота около перспективите си на „Камп Ноу“. Диалогът е приключил с репликата на Енрике, че в тактическата система, която се опитва да наложи, Монтоя няма шанс да бъде титуляр пред Дани Алвеш и дори Дъглас.

Барса предложила на Диос Караска да пусне клиента му под наем за година и половина, ала представителят на Монтоя отсякъл категорично, че желанието на неговия подопечен е да продължи напред. В крайна сметка най-вероятно каталунците ще се съгласят и на продажба с опция за откупуване.

„В момента се опитваме да намерим най-доброто разрешение за Мартин, така че той да се развива като футболист. Има клубове от Германия, Англия и Италия, които вече работят по привличането му“, заяви агентът на Монтоя.