ФИФА ще компенсира Барселона заради контузията на бразилската звезда Неймар. От 2-и август Световната футболна централа ще плаща по 13.972 евро на ден на каталунския клуб.

По предвидените планове за възстановяване на Неймар Барселона ще получи около 238 хиляди евро от ФИФА, докато бразилецът се възстанови от травмата, която получи по време на мача срещу Чили от Световното първенство.

Съгласно правилника на ФИФА в случай на получена контузия  на играч по време на мач на националния отбор обезщетението  започва да се изплаща на клуба след 28-мия ден на принудително  отсъствие на играча от футболния терен.

Договорът на Неймар с Барселона е с годишна заплата 5,1 милиона  евро годишно. На базата на това ФИФА ще изплаща на Барселона по  13 972 евро на ден след 28-мия ден от контузията на Неймар,  тоест - от 2-ри август.

Неймар се очаква да се възстановява между 40 и 45 дни, като по всичко изглежда, че той ще пропусне началото на сезона в Примера дивисион.

Барселона вече изпрати свой лекар в Бразилия, който ще следи възстановяването на звездата си.

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике обаче не се притеснява от по-дългото отсъствие на Неймар, като обяви, че каталунците ще бъдат много търпеливи към голямата си звезда и ще го изчакат да се възстанови напълно.