Еспаньол не успя да се съвземе след поражението с 4:6 от Севиля в първия кръг на шампионата и допусна късно изравняване в домакинството на Малага. Каталунците водеха с 2:1 до последните минути, но с късен гол на Чарлс андалусийците стигнаха до точката. Иначе в герой за домакините можеше да се превърне Жерард Морено, който наниза и двете попадения, но с тях донесе само точка. 

Той откри резултата след 28 минути игра, когато получи страхотен пас от Лео Баптищао в половината на противника и напредна до наказателното поле, откъдето изстреля по страхотен начин топката и прехвърли вратаря Карлос Камени. 

Малко след това домакините стигнаха до още един гол чрез Гонсалес Соберон Алваро, който обаче беше отменен заради засада. В крайна сметка повече попадения до почивката не паднаха и тя дойде с гол аванс за каталунския клуб. Разръзката дойде след подновяването на играта. 

Мачът се развиваше перфектно за Еспаньол, особено след като в 61-та минута резултатът вече стана 2:0. Тогава Пабло Пиати центрира от пряк свободен удар и Жерард Морено с глава надскочи защитата на противника и се разписа за втори път. А всичко можеше да свърши в 65-та минута, когато Ернан Перес пропиля невероятен шанс, пращайки топката на сантиметри встрани от вратата. 

Но тази преднина от два гола не се задържа дълго, защото андалусийците се върнаха в мача в точния момент. В 68-та минута Диего Йоренте се разписа с мощен удар с глава след центриране от пряк свободен удар и намали на 1:2. 

Впоследствие Морено изпусна да оформи хеттрика си, а Чарлс от Малага не успя да изравни. Така развръзката остана за 90-та минута, когато падна и последното попадение в мача. То беше на сметката на гостите, а точен беше именно Чарлс след асистенция на Игнасио Камачо и така оформено беше крайното 2:2. 

След този развой двата тима продължават да са без победа след първите си два мача, но Малага е малко по-добре, защото има два хикса. Еспаньол пък е с поражение и равенство.