Европейският клубен шампион Реал Мадрид има спешна нужда от промяна. Поне такова е мнението на защитника на "белите" Алваро Арбелоа, според когото поражението от Реал Сосиедад е дошло точно навреме, за да се осъзнае този факт. 

Мадридчани паднаха през уикенда с 2:4 от баските, при положение, че водеха с 2:0. В този двубой те бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който получи почивка, за да се възстанови напълно от проблемите си с контузии. 

"Най-тежкото от този мач е не толкова, че загубихме, а начинът, по който се случи. Но сега мислим само как да работим все по-усилено. Трябва да сме готови за мача с Атлетико Мадрид, който е след паузата в шампионата."

"Този мач е изключително важен и за нас, и за нашите фенове. Не трябва да допускаме развоя от мача със Сосиедад. Този мач беше едно предупреждение за нас, че трябва да променим нещата по най-бързия възможен начин. Имаме нужда от това", сподели Арбелоа. 

Загубата в Сан Себастиян означава, че Реал вече е три точки назад пред основния си конкурент за титлата Барселона, който продължава с пълен актив след първите два двубоя от новия сезон.