Алавес няма спирка в мачовете си с водещите отбори в Примера дивисион. След като взеха скалпа на Барселона в началото на сезона, сега баските се справиха като гости и на Виляреал. Те надделяха с 2:0 на "Ел Мадригал". 

Гостите решиха всичко още в самото начало на битката. Гомес Перес Ибаи и Виктор Камараса с попаденията си смълчаха публиката на "жълтата подводница" и донесоха успеха на своя отбор. 

Алавес поведе в резултата още в 8-та минута, когато след една страхотна атака Дейверсон стреля с глава, но в гредата. Топката се отклони към непокрития в наказателното поле Гомес Перес Ибаи и той прониза мрежата - 1:0. 

В тези начални минути баските налитаха опасно, като в 14-та минута можеха вече да водят с два гола аванс, но ударът на Тео Ернандес срещна гредата. Но три минути след това вече нямаше кой да спре гостите. 

Тогава защитник на Виляреал направи невероятна грешка в опита си да подаде към вратаря си, но Виктор Камараса му открадна топката и сам срещу вратаря нямаше проблем да направи 2:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея очакванията бяха домакините да бъдат далеч по-активните в търсене поне на изравняването. Но за сметка на това в 49-та минута Ибаи можеше да направи 3:0, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

В крайна сметка, въпреки хаотичния натиск на "жълтата подводница", повече попадения в този мач нямаше и Алавес си тръгна с трите точки. Така вече гостите събраха 16 в актива си и изплуваха далеч от опасната зона. Виляреал пък си остава четвърти с 22 точки, но може да бъде изместен от там.