Виляреал изпусна победата над Цюрих в последните минути и завърши 1:1, в двубоя от една от най-оспорваните групи - група "L".

Испанците поведоха с 1:0 още в 14-ата минута чрез Бруно, но допуснаха изравнително попадение в 87-ата, дело на Роберто Родригес.

На мача присъстваше и президентът на ФИФА Джани Инфантино

В 8-ата минута топката стигна до Седрик Бакамбу който можеше да даде преднина на Виляреал, но изстрелът му прелетя отляво на вратата. 

Само след шест минути Бруно откри резултата в полза на испанците. Той стреля с глава след като остана непокрит и изненада вратаря на Цюрих, отбелязвайки за 1:0.

В 21-ата минута Алешандре Пато имаше шанс да увеличи преднината на "жълтата подводница". Той шутира към центъра на вратата, но стражът този път беше на мястото си и спря топката.

Муса Коне можеше да донесе равенството на Цюрих. В средата на първата част той удари топката с глава, но я прати над вратата. 

В края на полувремето последнаха няколко атаки от страна на Виляреал и блестящи спасявания на вратаря на Цюрих. Бруно стреля от ръба на наказателното поле, но Андрис Ванинс блесна със спасяване.

Веднага след това Денис Черишев също стреля, но стражът отново бе безапелационен.

През втората част нямаше особено опасни положения и пред двете врати. В 81-ата минута се откри положение за Цюрих. Роберто Родригес стреля, но уцели гредата.

Шест минути по-късно Родригес се реваншира за пропуска и шутира, нанизвайки топката във вратата за крайното 1:1.

В друг мач от групата Стяуа Букурещ измъкна победата с 2:1 от Османлъспор след пълен обрат.

В 30-ата минута на двубоя Папа Ндиайе откри резултата в полза на Османлъспор. Той отправи прецизен изтрел в долния ляв ъгъл и остави вратаря безпомощен.

Шест минути по-късно гостите от Турция имаха шанс да увеличат преднината си, но стражът спаси.

През втората част Вилиам стреля високо над вратата и не успя да изравни за Стяуа, но в 68-ата минута това направи Марко Момчилович. Той се разписа от близко разстояние, след като топката рикушира и той беше на правилното място, за да я шутира във вратата.

Четири минути преди края на редовното време Стяуа стигна до обрат. 

Фернандо Болдрин подаде на главата на Габриел Тамас, който изпрати топката право в центъра на вратата за крайното 2:1.

Така Османлъспор остана първи със 7 точки, но след него са Виляреал, Стяуа и Цюрис с по 6 точки. Това означава, че всичко ще се реши в последните двубои от груповата фаза.

Класиране в група "L":
1. Османлъспор - 7 точки
2. Виляреал - 6 точки
3. Стяуа Букурещ - 6 точки
4. Цюрих - 6 точки