Звездата на Виляреал Седрик Бакамбу разкри, че през лятото е получил оферта да премине в Пари Сен Жермен, която обаче сам е отказал. Причината е била, че от френския гранд го потърсили с идеята да бъде втори вариант след Единсон Кавани за върха на атаката.

През лятото парижани се разделиха с наставника Лоран Блан и подписаха с Унай Емери, който започна да прекроява състава според собствените си виждания. Испанецът трябваше да се справи и с напускането на легендата Златан Ибрахимович, което отвори сериозна пробойна в предни позиции.

Така Емери сведе опциите си за нови попълнения в атака до две кандидатури – тази на Бакамбу и привлечения впоследствие под наем от Реал Мадрид Хесе Родригес. Бакамбу показа впечатляваща форма през миналата кампания, като вкара 22 гола в 50 мача на всички фронтове.

Проблемът за ПСЖ е бил именно уточнението, че Бакамбу ще бъде взет като подгласник на Кавани. „От ПСЖ ми се обадиха и поискаха от мен да бъда резервен вариант на Кавани. Очевидно те имаха два плана: единият беше свързан с мен, а другият – по-малко (визира именно Хесе Родригес – б.р.)“, обясни Бакамбу.

Кавани до голяма степен оправдава гласуваното му доверие да води атаката на ПСЖ. Уругваецът има 14 гола в първите си 12 срещи. През сезон 2015/2016 успеваемостта на уругваеца също не беше лоша, но все пак бе по-ниска – 25 гола в 52 срещи.