Старши треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп за пореден път изключи възможността да подаде оставка, въпреки слабото  представяне на отбора в Бундеслигата.  

"В никакъв случай няма да хвърля кърпата и да се откажа.  Анализирал съм нещата за себе си. Със сигурност и аз допуснах  някои грешки", коментира Клоп за "Билд".

Вицешампионите завършиха есенния дял от Бундеслигата на  предпоследното място с 15 точки, след като записаха само четири  победи и допуснаха цели 10 загуби в 17 срещи. Така клубът за  първи път в историята си е в зоната на изпадащите в средата на  кампанията.

"Преживяхме най-лошия полусезон в живота ни. Най-хубавата  новина е, че той завърши и сме само на 2 точки от спасителната  зона. В началото на следващата година ще можем да направим нова  триседмична подготовка. Убеден съм, че през пролетта ще  изглеждаме по друг начин. Със сигурност ще бъдем крайно  амбицирани и мотивирани да постигнем възможно най-много победи", коментира Клоп.

Въпреки проблемите в Бундеслигата, Борусия Дортмунд спечели  първото място в своята група в Шампионската лига и се класира  без особени затруднения за осминафиналите, където през февруари  ще срещне Ювентус.

"Ще анализираме на спокойствие есенния дял от сезона с  Йоахим Вацке и Михаел Цорк, но не виждам смисъл от някакви  по-специални действия", каза още Клоп./БТА