Българската звезда Димитър Бербатов продължава да доказва, че е незаменим за тима си Монако. Той отбеляза единственото попадение за "монегаските" в поредния им блед мач срещу Лил у дома. Двубоят завърши 1:1. 

Благодарение на попадението на благоевградчанина в 61-та минута, момчетата на Леонардо Жардим стигнаха поне до равенството. Преди това Нолан Ру в 18-та минута беше дал преднина на гостите. 

В този мач рекордната покупка на Монако Радамел Фалкао остана на трибуните, където не спираше да раздава автографи. В неговото отсъствие всичко по-интересно пред вратата на Лил беше дело на българина, но попадението на неговата сметка беше само едно. 

Домакините започнаха доста тромаво и позволиха на противника да поведе след само 18 минути игра. Тогава Ру беше точен след хубаво изпълнение, при което обаче останаха съмнения за засада. В крайна сметка голът беше зачетен и Лил поведе. 

Само осем минути след това Бербо имаше възможност да изравни, но ударът му от воле не намери целта. Левен Курзава в 39-та минута не беше точен, а в 41-та българинът с глава пропусна да изравни. 

След почивката отново той беше най-дейният сред атакуващите играчи на Монако, но в началото на втората част малшансът продължаваше да преследва "монегаските". Но в 61-та минута постоянството на Бербатов даде резултат. 

Тогава той получи хубав пас от Караско и от близко разстояние нямаше как да пропусне и изравни. След това последваха още няколко пропуска на сметката на българина. В 66-та минута отново негов удар с глава не намери целта. 

До края домакините разчитаха предимно на него, но Курзава пропиля последното положение за тях в последните минути на продължението и така двата тима взеха само по точка от този двубой. 

Така Монако събра четири точки от четири мача и крета в средата на таблицата, докато Лил е временно втори с осем точки. А Бербо продължава да оправдава инвестицията на "монегаските" в себе си, като вече за 16 мача от началото на годината има 8 гола и 4 асистенции за тима си.