Сериозна изненада се готви в Монако, след като треньорът на отбора Леонардо Жардим неочаквано извади от групата за тазвечершното дерби с  Лил голямата звезда Радамел Фалкао. Първоначално колумбиецът бе включен в обявения 19-членен състав, но днес по все още неизвестна причина бе взето решение да не се разчита на него за срещата от четвъртия кръг на Лига 1.

Срещу Нант именно южноамериканският голаджия донесе първата победа за „монегаските” през новия сезон и се очакваше да получи централна роля и в срещата с „кучетата”.

От клуба за момента пазят мълчание около причината за изключването на Фалкао, като във Франция приемат липсата за новини за травма като знак, че може би нападателят е пред трансфер в друг отбор. Счита се, че може още днес може да се получи потвърджение за подобна сделка.

Не е тайна, че доста отбори следят 28-годишния играч, като Ювентус, Ливърпул, Арсенал и Реал Мадрид изглеждат с най-сериозни намерения.

Ако се стигне до споразумение, то най-вероятно ще бъде за преотстъпване под наем, тъй като никой от изброените отбори не може да плати исканите от Монако 65 милиона евро заради въведения от УЕФА финансов феърплей.