Отборът на Монако записа първа победа от началото на сезона в Лига 1. „Монегаските“ се наложиха като гост, макар и изключително трудно, с минималното 1:0 в мач от 3-я кръг на френското първенство.

Българският нападател Димитър Бербатов, за разлика от предишните две срещи, започна двубоя на резервната скамейка.

Единственият гол в срещата реализира Радамел Фалкао в края на първото полувреме. Двубоят се игра на стадион Божуар пред около 27 хиляди зрители.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Българският нападател се появи в 68-та минута на мястото именно на колумбиеца. Бившият капитан на националния ни тим демонстрира отличните си заложби, но не успя да застраши вратата на Нант.

Отборът на домакините започна добре мача, като най-добрата възможност се откри в 23-та минута, когато тимът получи право да изпълни дузпа за нарушение срещу Ясен Баму. Серж Гакпе обаче не успя да изпълни важната задача и резултатът остана 0:0.

От това се възползва именно Монако. В края на първото полувреме, след атака отляво, 21-годишният Лайвин Курзава центрира, а Радамел Фалкао засече с глава за 1:0.

В края на мача Нант като по чудо не изравни резултата, след като навря своя съперник в наказателното му поле. В последните 10 минути играчите Монако се отбраняваха със сетни сили и все пак успяха с много трудности да спечелят важни три точки. Един път и гредата помогна на вратаря Даниел Субашич.

По този начин съставът на българския нападател се намира на 17-а позиция с едва 3 пункта, докато Нант е на 8-а позиция във временното подреждане на Франция.

В друг мач, който се игра по-рано през деня отборите на Сент Етиен и Рен не успяха да се победят и завършиха при 0:0.  

Първенство на Франция по футбол, срещи от третия кръг:

Сент Етиен - Рен - 0:0
Олимпик Лион - Ланс - 0:1 
Нант - Монако - 0:1

от събота:
Гинган - Олимпик Марсилия - 0:1
Бастия - Тулуза - 1:0
Лил - Лориен - 2:0
Монпелие - Метц - 2:0
Ница - Бордо - 1:3
Реймс - Каен - 0:2 

от петък:
Евиан Тонон Гаяр - Пари Сен Жермен - 0:0