Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не съжалява за избора си пред лятото да поеме английския гранд и да пренебрегне офертата на друг тим от Албиона – лондонския Тотнъм.

Както е известно, от „шпорите“ първи потърсиха тогавашния селекционер на Холандия и той беше склонил да акостира на „Уайт Харт Лейн“ след края на Световното първенство в Бразилия. После обаче в играта се намеси и Юнайтед, което накара Тотнъм да прибегне до услугите на Маурисио Почетино.

„Не, аз не съжалявам, че приех тази работа. Да, това, с което се захващам в Юнайтед, е много отговорно“, каза Ван Гаал.

„Ситуацията не е по-лоша от тази, която очаквах – знаех в какво състояние ще намеря отбора. Можех да си избера по-лека работа. Ако бях отишъл в Тотнъм, напрежението нямаше да е същото както в Юнайтед.“

„Лесно можех да отида при „шпорите“. Но избрах най-голямото предизвикателство от всички във футбола. И наистина през лятото исках да отида в английския клуб номер 1, а не Тотнъм. Във финансово отношение Тотнъм беше атрактивен колкото и Юнайтед, но по мое мнение Юнайтед все още е водещият тим в Англия, а Тотнъм не е“, допълни 63-годишният специалист.