Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж си е поставил за цел да се възстанови от травмата си навреме за местното дерби срещу Евертън в края на месеца.

25-годишният голаджия за пореден път напусна лагера на Англия с травма, като не успя да вземе участие в победното начало на европейските квалификации за „трите лъва“ срещу Швейцария (2:0). Бившият футболист на Манчестър Сити и Челси се оплаква от проблем в бедрото, който ще му коства две или три седмици лечение.

Засега Стъридж със сигурност пропуска мача срещу Астън Вила през уикенда, както и домакинството срещу Лудогорец в Шампионската лига, което е първо за „червените“ в турнира от 5 години насам.

Колкото до следващите два двубоя на Ливърпул – срещу Уест Хем в петия кръг на Висшата лига и срещу Мидълзбро за Купата на Лигата – съществува малка вероятност футболистът да вземе участие.

Голямата цел пред него обаче е да бъде на линия за сблъсъка с Евертън на 27 септември. През миналата година на „Гудисън Парк“ тъкмо Стъридж донесе точка на отбора си, след като влезе на смяна и отбеляза късен гол за 3:3.