Звездата в нападението на Ливърпул Даниел Стъридж ще остане още дълго на "Анфийлд". Английският национал, който в момента е контузен, ще получи в близките дни предложение за удължаване на контракта. 

Според вестник "Метро", той би трябвало да го задържи при мърсисайдци поне до 2018 г., като в него има опция за удължаването му с още един сезон. Ако всичко е наред, до октомври трябва да има подписи и от двете страни. 

Най-изкушаващото за Стъридж не е продължителността на контракта, а финансовите му параметри. Според изданието, заплатата на нападателя ще бъде удвоена. Той сега получава скромните за възможностите и представянето си 70 хил. паунда на седмица, но тази сума ще набъбне до 140 хил. паунда. 

Сделката трябваше да е факт още в началото на годината, но финализирането ѝ беше отложено за средата на септември заради участието на английския национал на Световното първенство. 

Стъридж дойде на "Анфийлд" през януари миналата година от Манчестър Сити и веднага се наложи като основен нападател на мърсисайдци. Само за година и половина той вече реализира 35 гола за Ливърпул.