Повече от сигурно е името на новия капитан на английския национален отбор. Това ще е нападателят Уейн Рууни, а официално новината ще стане факт в четвъртък на обяд, когато се очаква селекционерът Рой Ходжсън да го обяви на пресконференция. 

"Трите лъва" са в търсене на нов капитан, след като двамата такива до момента прекратиха кариерата си за тима. Това са Стивън Джерард и Франк Лампард, за които Световното в Бразилия беше последният им форум с националната фланелка. 

А, че Рууни ще е новият капитан стана ясно и от факта, че получи "благословията" от Стиви Джи. Според лидера на Ливърпул, няма кой друг от сегашната селекция да е по-мотивиран за тази чест от него. 

"Той е роден лидер. Уейн е топиграч, който отдавна си е заслужил уважението на цялата група играчи. Рууни винаги играе със страст за родината си и съм сигурен, че за него ще е чест да е капитан", сподели Джерард. 

Освен, че е лидер на националния отбор, Рууни вече е и играчът с най-много мачове за "трите лъва" от сегашната група играчи. Той има 95 мача и 40 гола с националния екип. Лидер по двубои е Питър Шилтън със 125, а по попадения сър Боби Чарлтън с 49. Рууни може да изпревари и двамата.